Nödbostad

 

För de nyintagna studenter som inte funnit boende innan de anländer till Linköpings universitet så erbjuder KOMBO nödboende. För att kunna nyttja våra nödboenden så måste man ha ett konto på vår hemsida. Samtliga nödboenden är mycket enkelt utrustat med tältsängar. Kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, köksbord med stolar och ett basutbud av köksgeråd finns i bostaden, likaså dusch och toalett.

Linköping

I Linköping finns nödboende tillgängligt från början av augusti och till mitten av oktbober. Nödboendet består av en lägenhet på 2-3 rum vilken delas med upp till 15 andra studenter. I Linköping är sovplatspriset 120 kr per natt och 800 kr per vecka. Biljett måste lösas i förväg (senast kl. 16.30 samma dag) på vårt kontor (HusEtt - campus Valla). Om man ska bo under en helg måste biljett till hela helgen lösas senast klockan 16.30 på fredagen. Oanvänd biljett återlöses ej (oavsett anledning). Det går inte att förboka biljetter. I samband med biljettköp får man skriva på ett hyreskontrakt.

Norrköping

I Norrköping finns nödboende tillgängligt från mitten av augusti till mitten av september. Nödboendet består av en lägenhet med ett rum vilken delas med 1-2 studenter. Är du i behov av nödbostad i Norrköping, ring oss måndag-fredag mellan 10-16.30. OBS! Lunchstängt mellan 13-14.

 

Du kan köpa handduk, täcke, kudde och sängkläder på KOMBOs kontor till en låg kostnad. Det finns luftmadrasser att låna på KOMBOs kontor för den som föredrar det framför tältsängarna.

Nödbostaden är inte tänkt för boende under längre tid; kom ihåg att det kan bo många studenter i lägenheten och att du inte får vistas i den under dagtid. Du kvitterar ut en tag till byggnaden och får en kod till lägenheten, borttappad tag debiteras med 1500 kr.

Om man ska bo flera nätter i nödboendet får man lämna sina saker i den under dagtid på eget ansvar. KOMBO kan tyvärr inte ansvara för privata föremål i nödbostaden, oavsett tidpunkt på dygnet.

Vanligen behöver man inte använda nödboendet speciellt många nätter eftersom det är mycket lättare att hitta boende när man väl är på plats. Vi svarar gärna på frågor under kontorstid på expeditionen eller på telefon 013 - 28 28 05 / 013- 28 28 84 (Linköping), 011-36 34 24 (Norrköping)

KOMBO-kontoret finns i HusEtt på campus Valla, i närheten av A-huset. Öppettiderna är vanligtvis måndag till fredag, 10.00-16.30, även om vissa variationer kan förekomma.

Lycka till och välkommen till Linköpings universitet!

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?