Bra att veta

Som nyantagen student vid Linköpings universitet måste du själv hitta en bostad till terminsstarten. Hos KOMBO jobbar bland annat studenter från LiU med att hjälpa dig tillrätta med information och råd om att hitta boende. 

Registrera dig hos hyresvärdar och börja leta boende redan nu! Under höstterminen hittar ca 30% av de nya studenterna boende hos studentbostadsföretagen (korridorsrum eller studentlägenhet). Resterande 70% hyr en vanlig lägenhet eller ett inackorderingsrum. Generellt är det svårt att hitta små, billiga lägenheter i både Linköping och Norrköping så sök gärna även andra alternativ.

Fråga hyresvärden om erbjudandet inkluderar möbler, el och internet. Var beredd på att du kan behöva acceptera en tillfällig lösning, i alla fall några månader.

Det är ingen katastrof om du inte hittat permanent boende innan terminsstarten. Det är fortfarande möjligt att hitta boende men dina valmöjligheter kommer att vara färre. Försök att hitta ett eget tillfälligt boende för de första veckorna, till exempel på vandrarhem eller hos en släkting eller kompis. Nödbostaden finns men där hyr man en tältsäng.

Kontakta KOMBO om du har problem med din hyresvärd eller om du har några andra frågor om boende, hyreskontrakt eller bostadsbolag. Vi finns här för att hjälpa dig! Vi har ett flertal  Mallar på kontrakt som kan vara bra att använda eller titta på för att jämföra kontrakt.

På jagvillhabostad.nu  kan du ladda ner skriften Egenmakt. Även om den huvudsakligen är inriktad på storstadsområdena ger den många bra tips på hur du söker bostad.

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?