Nödbostad

KOMBO erbjuder nödbostad

Nödbostaden kommer att vara öppen mellan 1 augusti och 30 september, resten av året rekommenderar vi dig att boka rum på något vandrarhem innan du kommer.

Nödboendet är mycket enkelt utrustat med luftmadrasser, kyl, frys, mikrovågsugn, köksbord med stolar och ett basutbud av porslin, glas och bestick. Kontakta gärna KOMBO om förbrukningsartiklarna är på väg att ta slut. Detsamma gäller om någonting i bostaden skulle gå sönder.

I nödbostaden erbjuds studenter akut sovplats på en luftmadrass. Sängkläder och täcke eller sovsäck måste du ta med själv. Du kan köpa täcke, kudde och sängkläder på KOMBOs kontor men vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda uthyrning av sängkläder. Nödbostaden är inte tänkt för boende under längre tid; kom ihåg att det kan bo många studenter i lägenheten och att du inte får vistas i den under dagtid.

Det kommer så långt som möjligt finnas boende som reserveras för tjejer.

I Linköping och Norrköping är sovplatspriset 100 kr per natt. Obs: vi tar enbart kontanter!

Biljett måste lösas i förväg (senast kl. 17.00 samma dag) på vårt kontor (Linköping i Kårallen, plan 2, Norrköping i kårhuset Trappan). Om man ska bo under en helg måste biljett till hela helgen lösas senast klockan 17.00 på fredagen. Oanvänd biljett återlöses ej (oavsett anledning). Det går inte att förboka biljetter.

Om vi har lediga nycklar finns det möjlighet att låna en nyckel till Nödbostaden, mot en deposition på 500 kr som återfås vid återlämning inom avtalad tid. Depositionen återfås när nyckeln återlämnas innan 11:15 (Linköping)/12:45 (Norrköping) dagen efter din senaste natt i nödbostaden. Nyckeln kvitteras ut på kontoret och den person som kvitterat ut den är personligt ansvarig för nyckeln. Borttappad nyckel debiteras med 1500 kr, inklusive innestående deposition. Den som kvitterar ut en nyckel är skyldig att ta emot samtal från övriga boende och att släppa in andra studenter på överenskommen tid, mot uppvisande av giltig biljett.

De som ska sova i nödboendet men inte har en nyckel, får kontakta studenter med nyckel för att bli insläppta. Telefonlistor till dessa studenter finns hos KOMBO.

Om man ska bo flera nätter i nödboendet får man lämna sina saker i lokalen under dagtid på eget ansvar. KOMBO kan tyvärr inte ansvara för privata föremål i Nödbostaden, oavsett tidpunkt på dygnet.

öket i nödbostaden är mycket enkelt utrustat.

Ordningsregler

För att boendet ska bli så trevligt som möjligt för alla i nödboendet, finns det några regler som vi ber er vara uppmärksamma på:

  • Det är förbjudet att röka eller förtära alkohol både i lokalen och på ev. balkong.
  • Det är förbjudet att ha fest i lokalen.
  • Använt porslin ska diskas direkt efter användning.
  • Nödbostaden ska vara helt utrymd mellan kl 9 och kl 17.
  • Det ska vara släckt och tyst efter kl 23 på kvällen.

Gäster som sover i Nödbostaden ansvarar för att släppa in varandra under kvällen/natten. Släpp aldrig in någon som inte kan uppvisa en giltig biljett med dagens datum stämplat på.

Kontroll av giltiga biljetter kan göras under kvällen/natten av KOMBOs personal eller vakter. Saknas giltig biljett likställs detta med olaga intrång, vilket resulterar i polisanmälan och omedelbar avhysning.

Som gäst i nödbostaden får du skriva på ett avtal där bl.a. dessa regler framgår. Detta gör vi för att kvalitén på nödboendet ska kunna bli så bra som möjligt.

Vanligen behöver man inte använda nödboendet speciellt många nätter eftersom det är mycket lättare att hitta boende när man väl är på plats. Vi svarar gärna på frågor under kontorstid på expeditionen eller på telefon 013 - 28 28 05 (Linköping)/ 011-36 34 24 (Norrköping).

Logga in

Registrera

Glömt?